به گزارش خبرنگار مهر، سید امیر علوی ظهر یکشنبه در نشست کمیسیون اجتماعی شهرستان سمنان که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد افزود: در استان سمنان گروهی از اتباع دارای کارت شناسایی حضور دارن و برای سکونت با هیچ گونه مشکلی مواجه نیستند، گروهی دارای هیچگونه مدرک شناسایی و یا اقامتی مجاز نیستند و گروهی نیز داری تابعیت مشکوک هستند و اکثر آنها از استانهای دیگر و دارای هویت مشخصی نیستند.
وی از وجود 90 درصد از اتباع خارجی در مناطق قدیمی شهرستان سمنان خبر داد و اظهار داشت: بیشتر اتباع خارجی در بافت جنوب شهر، جهادیه و محلات در حال زندگی هستند.
مدیر کل امور اتباع مهاجرین خارجی استانداری سمنان با اشاره به این مطلب که پائین بودن قیمت مسکن و رفتن ساکنان بومی از این مناطق عمده ترین عوامل برای سکونت اتباع خاجی در این محله ها است عنوان کرد: باید از این فرصت استفاده شود تا اتباع خارجی ساماندهی شوند.
علوی از آمادگی امور اتباع و مهاجرین خارجی استان سمنان برای رسیدگی به مسائل همزمان با شناسایی مالکان و ساکنان خانه های بافت قدیمی خبر داد.
ضرورت تعامل بیشتر دستگاه های اجرایی و خدماتی برای رفع مضلات بافت های قدیم شهر سمنان
فرماندار شهرستان سمنان نیز در این نشست از دستگاه های اجرایی و خدماتی خواستار تعامل بیشتر در خصوص رسیدگی به مسائل و معضلات بافت قدیم این شهر در زمینه های مختلف شد و اظهار داشت: متاسفانه بافت فرسوده شهرستان نمی تواند در برابر زلزله مقاومت کند.
حسن سعدالدین با اشاره به اینکه 450 هکتار بافت فرسوده در شهر سمنان وجود دارد، اظهار داشت: 43.5 هکتار از این بافت شامل 18.5 هکتار بافت اطراف امامزاده یحیی (ع) و بیش از 20 هکتار محله های کهنه دژ، ناسار و عباسیه و ... است.
وی خواستار ایجاد کمیته ای برای شناخت مالکان خانه های واقع در بافت فرسوده شد و افزود: خالی کردن بافت قدیمی از ساکنان، موجب مرگ این بافت می شود.
ضرورت حفظ زیبایی های بازار سمنان برای انتقال به نسل آینده
مقام عالی دولت در شهرستان سمنان با بیان اینکه باید تدبیری برای ساکنان بومی در این مناطق اندیشیده شود اظهار داشت: افراد هویت خود را در همان منطقه مشاهده می کنند.
سعدالدین از در نظر گرفتن حفظ میراث بافت فرهنگی در طرح جامع خبر داد و عنوان کرد: توجه به این امر بسیار مهم و ضروری است.
وی وجود پلاکهای بدون مالک، پیچیدگی مالکیتی، وجود برخی آثار و میراث فرهنگی در بافت فرسوده را از جمله مشکلات ساماندهی این بافت ها دانست و گفت: طرح جامع ساماندهی بازار طی دو ماه آماده می شود و نهایی شدن با همکاری بازاریان، اصناف و دستگاه های اجرایی مرتبط انجام می شود.
سعدالدین با اشاره به بحث حفظ زیبایی های ساختاری بازار سمنان گفت: برای نگهداری این میراث جهت انتقال به نسل آینده باید همه اهالی، ساکنان و بازاریان همکاری کنند.
ساماندهی بافت قدیمی ضروری است
فرمانده انتظامی سمنان نیز در این نشست بر ساماندهی بافت قدیمی سمنان تاکید کرد و گفت: باید برای جلوگیری از سکونت اوباش و معتادان در این منطق تدابیری اندیشیده شود.
سرهنگ سید موسی حسینی از اجرای چند طرح برای پاکسازی و جمع آوری افراد آلوده از سوی نیروی انتظامی در مناطق بافت فرسوده خبر داد و اظهار داشت: بیش از 60 درصد وقوع جرایم سمنان، در مناطق قدیمی و جنوب شهر رخ می دهد.
وی با تاکید بر اینکه باید خدمات بهتر شهری به مردمی که در منطقه قدیمی مشغول زندگی هستند ارائه شود عنوان کرد: بازاریان از وجود افراد غیر بومی ساکن در بافت قدیمی اطراف باز ناراحت هستند.
حسینی کم شدن ارائه خدمات شهری و وجود معضلات اجتماعی و فرهنگی را از مهمترین علل برای مهاجرت افراد بومی از این مناطق برشمرد.
وجود ملموس معضلات اجتماعی در بافت های فرسوده
شهردار سمنان نیز آسیب شناسی در بافت های فرسوده را ضروری دانست و گفت: متاسفانه در این بافت ها آسیب های اجتماعی، فرهنگی و ساختاری ملموسی وجود دارد.
محمد کاظم شربتدار با بیان اینکه احیا و بازسازی از مهمترین اهداف برای ساماندهی بافت قدیم شهر است اظهار داشت: باید در ساماندهی این بافت ها کار اجتماعی و فعالیت عمرانی را در نظر داشت.
وی با تاکید بر اینکه باید با همکاری کارشناسان اجتماعی و روانشناسی، راهکارهایی را برای مسائل و مشکلات مردم در این مناطق اندیشید عنوان کرد: ترک کردن ساکنان بومی این مناطق را دچار آسیب می کند.
شهردار سمنان با اشاره به اینکه بافت فرسوده تنها شامل بخش های قدیمی شهر نمی شود، گفت: منطقه جانبازان در شمال سمنان، به دلیل نوع ساخت خانه ها، در حال حاضر جزو بافت شهر محسوب می شود.
شربتدار در خاتمه با تاکید بر اینکه برای ساماندهی مردم در مناطق قدیم به تامین زیر ساخت ها احتیاج داریم عنوان کرد: وجود آسیبهای بصری، تفکیک نشدن وظایف دستگاه های مختلف در بافت و نیاز به تدوین برنامه ترکیبی با مشارکت بخش های مختلف از مسایل مهم بافت قدیم جنوب سمنان است.
نظر شما